Trajna Sminka Usana

Nakon iscrtavanja obrva i kapaka stigli smo do trajne sminke usana. Permanentna ili popularno nazvana trajna sminka je odlicna metoda kojom mozete nadograditi svoj izgled, istaknuti prirodne crte lica ili korigovati sitne nedostatke. Najcesce korekcije rade se upravo na usnama, obrvama ili kapcima.

Prednosti trajne sminke usana, kapaka i obrva:

  • Mogu se popraviti odredjene nepravilnosti i nedostaci na licu.
  • Trajna sminka moze sakriti i problem pigmentacije koze.
  • Resava potpuni gubitak obrva.
  • Tanke usne cini punijim bez hirurske intervencije.
  • Pruza sigurnost i savrsen izgled lica u svakoj prilici.
  • Stedi vreme i novac.

Sa polutrajnim make up-om iliti trajnom sminkom usana,kapaka i obrva stedite vreme koje ste do tada svakodnevno trosili na ulepsavanje a vrlo cesto niste bili zadovoljni izgledom Vaseg lica. Takodje vise ne morate brinuti o tome da li ste obicnu sminku skinuli pre spavanja. Sa trajnom sminkom Vi lezete i budite se lepi i sredjeni. Postoje i osobe kojima nanosenje standardne sminke izaziva razne alergijske reakcije na licu i kozi, sto je u slucaju trajne sminke iskljuceno. Ukoliko ste bojazljivi i plasite se reakcije tretmana trajnom sminkom ili imate izuzetno osetljivu kozu obavezno se konsultujte sa dermatologom ili drugim strucnim licem iz ove oblasti.

Usne nekako uvek dolaze na kraju kada se govori o sminkanju, ali su i te kako vazne za celokupan izgled. Uz pomoc trajne sminke usana mogu se popraviti asimetricne linije usana i postici njihova punoca. Prirodan izgled je uvek na ceni koliko god Vam to u savremenom svetu u kojem zivimo zvucalo neobicno. Umesto sto cete otici kod plasticnog hirurga i odluciti se za ubrizgavanje nekog hemijskog preparata u usne bolje je primeniti neki manje invazivan tretman za koji se kasnije necete kajati.

Korisni saveti

Trajnu sminku usana treba prilagoditi obliku usana, Vasem licu i tenu. Ona se nikako ne moze smatrati potpunom zamenom za karmin ukoliko se radi o ivicama usana koje su blago iscrtane. Metoda trajne sminke usana ce Vam upravo olaksati nanosenje karmina i usnama povecati volumen. Ukoliko zelite da popunite kompletne usne potrebno Vam je sencenje koje se radi tako sto se ivice usana rade sa najtamnijim nijansama do najsvetlijih u sredisnjem delu. Sencenje celih usana kao i iscrtavanje ivica mora biti precizno i pedantno a pri odabiru odgovarajuce boje najbolji efekat se postize ukoliko se prati prirodna boja usana. Boje koje previse odudaraju od prirodne boje usana stvorice prenaglasen izgled narocito na dnevnom svetlu.

Trajna sminka usana, kapaka i obrva ne sme biti napadna, kako bi ste umesto preterano nasminkani izgledali kao da Vam sminka apsolutno nije potrebna.